sunnuntai 1. marraskuuta 2015

Korkeita paikkoja ja kulttuuria

Keskiviikko oli omistettu täysin naisten työllistymiselle rakennusalalla. Iso-Britanniassa hallitus on päättänyt vahvistaa naisten osuutta rakennusaloilla. Koulussamme on siksi tällä hetkellä luokkia, joihin pääsee vain naisia - tarkoitus on kouluttaa mahdollisimman laajasti, mutta tehokkaasti ammattitaitoisia ja potentiaalisia "rakennusmiehiä". 

Vierailimme aluksi yrityksessä, mikä valmisti elementtejä omakotitaloja varten. Kierroksen oli tarkoitus esitellä uusinta teknologiaa kyseisellä alalla ja esitellä tyttöjä mahdollisina uusina työntekijöinä yritykselle. 

Iltapäivällä oli luvassa pitkä luento yritykseltä, joka ajaa naisten työllistämistä rakennusaloille. Alkuselostuksen jälkeen totesimme, ettemme olisi sopivaa luentoyleisöä vaikka aihe mielenkiintoinen ja tärkeä olikin. Luennolla oli tarkoitus tehdä henkilökohtaisia urasuunnitelmia Iso-Britannian työmarkkinoille. 

Siitä syystä pääsimmekin jälleen kerran tutustumaan Glasgown kulttuurielämään. Vierailimme The Lighthousessa, joka oli omistettu nykydesignille ja arkkitehtuurille. Gallerian sisällä oli myös torni, josta näki kiitettävästi koko kaupungin (huolimatta siitä, että asumme itse niillä korkeuksilla). Vielä viimeisenä ennen kotiinpääsyä poikkesimme Glasgow City Chambersissa (tuomarin virkahuone, joka toimii myös juhlatilana ja kaupungin virkailijoiden työpaikkana). Paikka oli tehty täysin marmorista ja upeuksissaan rahoitettu tupakkatuloilla.


Näkymiä tornista.

City Chambersin juhlasali. 
Ylellinen rappukäytävä.

Marmoroituja käytäviä.

The Lighthouse

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti