keskiviikko 11. marraskuuta 2015

City of Glasgow College/ Rogart Street

Tässä esittelemme kouluamme, jossa olemme viimeiset neljä viikkoa saaneet viettää.

Aamulla lähdemme kävellen kouluun Riverside Campukselta (asunnoltamme) noin puolituntia ennen koulun alkua, tunnit starttaavat klo 9. Olemme aamupäivän puuseppäopiskelijoiden kanssa, opettajanamme Scott. Iltapäivän vietämme alakerrassa Georgen luokan kanssa. Koulupäivä kestää klo 16:20 saakka, sisältäen aamupäivän teehetken (30min), lounaan 12-12:50 sekä iltapäivän teehetken (30min).

Olemme laatineet melkoisen tarkan suunnitelman Scottin ja Georgen kanssa siitä, mitä tulemme tunneilla tekemään. Emme siis juurikaan etene samassa tahdissa kuin luokkien muut oppilaat, vaikka luokassa samaan aikaan olemmekin.

OPETUSMETODIT

Valloittavan ihanaa on ollut huomata kuinka opettajat täällä ovat omistautuneet työlleen ja nuorille. He ovat motivoituneita ja intohimoisia myöskin omaa ammattiaan kohtaan. 

Opetustavat ovat jokseenkin samanlaisia kuin Suomessa, mutta opettaja on enemmän läsnä. Tunneilla myös käsitellään enemmän yhdessä asioita ja käydään läpi teoriaa. Tuntiopetus on intensiivistä, koska luokkatila ja työsali sijaitsevat samassa paikassa. 

KOULUTILAT

Koulu sijaitsee vielä toistaiseksi Rogart Streetillä, joka on n. 2km etäisyydellä keskustasta. Tilat ovat vanhahkot, eikä päivistystä ole tehty - syystäkin, sillä koulu muuttaa ensivuoden aikana uusiin tiloihin. 1. ja 2. kerroksessa sijaitsevat oppilaiden työtilat ja 3. kerroksessa sosiaalitilat sekä opettajien huoneet. 

Luokkatilat ovat pieniä ja intiimejä, mutta työskentely on mukavaa sillä jokainen huolehtii tavaroiden oikeilla paikoilla pysymisestä ja luokkatilan siisteydestä. Myös työkaluja kunnioitetaan eri tavoin ja niille tehdään viikottaiset huollot aina tuntien jälkeen - näin pidetään yllä oppilaiden työskentelymotivaatiota.

Scottin luokkahuone




Georgen luokkahuone

Sosiaalitilat - vasemmalla näkyy pleikkarit, biljardipöydät ja musiikkivehkeet, jotka ovat oppilaiden vapaassa käytössä.

Jokapäiväinen 45:n portaan aamujumppa



  

KOULURUOKAILU

Koulussamme tarjoillaan ruokaa, mutta ainoastaan maksusta. Valikoima on kehno ja suhtkoht epäterveellinen - hampurilaisia ja patonkia. Tästä syystä suosimme lähikirjastoamme, josta saa herkullista keittoa tai paninia. Suomalaisena koululaisena maksullinen lounas kirpaisee ikävästi, vaikkakin kirjaston lounaat ovat suhteellisen edullisia (1.95£-2.95£). Keskimäärin kahvin ja ruokajuomien kanssa saa varautua 6£/päivä. Se tekee neljässä viikossa jo 120£, mikä euroissa on n. 175€.
Panini lähikirjastossa
Useimmat oppilaat pitkin päivää vielä ottavat ilon irti limsa-, karkki- ja sipsiautomaateista, joita koulussa riittää.



Huomenna on viimeinen koulupäivämme Rogart Streetilla, ja haikein mielin aamulla lähdemmekin talsimaan koululle. Koulupäivät menivät hurauksessa, koska selvää oppimista ja oivaltamista on tapahtunut. Meillä on ollut paljon mielekästä tekemistä ja opettajatkin ovat jaksaneet kärsivällisesti nauttia läsnäolostamme. :-)

    

2 kommenttia:

  1. hey girls.
    I just wanted to say what a pleasure it was to have you both in the college. I hope that you both learned lots that will help with your futures, regardless of what they are. i really enjoyed teaching you both.
    I also want to wish you both every success for the future, i'm sure that it will be amazing no matter what you do.
    good luck and best wishes.
    Scott

    VastaaPoista
  2. hey girls .
    Halusin vain sanoa, mitäilo oli saada teidät molemmat college . Toivon, että te molemmat oppinut paljon , joka auttaa teidän futuurit, riippumatta siitä, mitä he ovat . Olen todella nauttinut opetus teille molemmille.
    Haluan myös toivottaa teille molemmille menestystä tulevaisuudessa , olen varma , että se on hämmästyttävää ei väliä mitä teet .
    onnea ja onnea .
    Scott

    VastaaPoista